2013, det succesfulde år der gik

2013 er overstået, 2014 er godt i gang, og det er ved at være på tide at få afsluttet det forgangne år så fokus rigtigt kan komme på det igangværende.

Jeg satte mig i starten af året en række mål for 2013. Der var en del mål, og flere af dem vidste jeg på forhånd var ret ambitiøse. Det var heller ikke alle målene jeg nåede, men jeg synes at jeg nåede nogle af de væsentlige, desuden lærte jeg en del, selv af de mål jeg ikke nåede så det må betegnes som en succes.

Jeg vil her nøjes med at opsummere de væsentligste sejre og nederlag. Nederlagene først.

Jeg havde udvalgt 2 projekter jeg gerne ville lancere i løbet af året, og ingen af dem har endnu set dagens lys. Efter at have afsluttet mit speciale valgte jeg at gennemgå alle de projekter jeg havde liggende på sidelinjen. Det viste sig at jeg på det tidspunkt ikke længere mente at de projekter jeg havde udvalgt mig ved årets start gav lige så meget mening som da jeg valgte dem. Projekterne i sig selv blev altså ikke en succes (det ene er dog ikke helt afskrevet endnu), men tankerne jeg gjorde mig om valget af projekter og deres skæbne lærte mig en del om hvordan jeg bedst udvælger projekter med potentiale, samt hvordan jeg bedst arbejder med dem. På trods af projekternes skæbne fik jeg mig altså nogle gode insights som jeg er sikker på jeg får meget glæde af fremover.

Jeg havde også som mål at deltage i en form for startup- eller hacker- weekendarrangement. Dette skete da jeg i starten af året deltog i Nordic game jam. Det var en hård, men spændende weekend hvor jeg mødte nogle spændende mennesker, og prøvede projektarbejde på en måde der var meget anderledes end hvordan jeg normalt arbejder. Dette var altså både lærerigt på flere planer, samt et fuldført mål.

Lidt i samme boldgade havde jeg en plan om at forlade landet min. 2 gange. Et mål jeg også nåede, først med en tur til Barcelona med nogle venner, efterfulgt af en tur med arbejdet til DrupalCon i Prag. Det var to meget forskellige, men utroligt gode ture på hver sin måde, og endnu et mål opnået.

En anden aflægger af weekenden og rejserne er at jeg er blevet bedre til at deltage i arrangementer af både professionel og social karakter i min fritid. Jeg har både deltaget i et par CopenhagenJS og WordPress Meetup arrangementer. Det har været spændende fagligt og har givet en del til mit netværk, så det vil jeg helt sikkert gøre noget mere.

Det vigtigste kortsigtede mål var nok at få afsluttet mit studie. Det lykkedes i Juni da jeg forsvarede mit speciale. Det betyder at jeg nu kan kalde mig Civilingeniør, eller M.Sc in Digital Media Engineering. Dette medførte at jeg i September gik fuld tid på mit daværende studiejob hos webbureauet Dwarf hvor jeg stadig sidder som Drupaludvikler. Endnu en succes for året!

Alt i alt har det været et rigtig godt år, og jeg føler virkelig at jeg har rykket mig fremad på mange områder. Så gælder det bare om at holde dampen oppe og blive ved med at rykke. 2014 kan kun blive godt!