30 day challenges, og min Januarudfordring

Som nævnt i mit tidligere indlæg om mine mål om 2013 er et af mine mål i år at prøve at starte nogle bedre vaner. En metode jeg har tænkt mig at benytte til dette er de såkaldte 30-day challenges. Konceptet er ret simpelt. Du vælger en udfordring relateret til en vane du gerne vil prøve at tillægge dig, eller fralægge dig, og fokuserer på at udføre denne udfordring dagligt i en 30-dages periode. Idéen er så at man ved at fokusere på en udfordring i en periode vil gøre det til en naturlig del af hverdagen, og på den måde kan man skabe positive vaner.

Min plan er, hver måned i året, at udvælge en udfordring som jeg vil forsøge at gennemføre dagligt i hele den pågældende måned. Som nævnt i det tidligere indlæg er målet så at gennemføre min. 3 af disse månedsudfordringer.

Da jeg har en række projekter der kræver at jeg skriver en del tekst af forskellig art, har jeg valgt at min første udfordring skal være at skrive dagligt. Sirupsen nævnte for noget tid siden sitet 750words.com som jeg har kigget på. Jeg kan godt lide konceptet, og jeg synes det virker som en god måde at holde styr på hvor meget man får skrevet i løbet af måneden. Det tilbyder også et fint sted til at brainstorme ting der ikke nødvendigvis skal udgives nogen steder.

Jeg har tidligere brugt 750words et par gange, og sitet har hjulpet med at få gang i fantasien, og med at få kickstartet skriveprocessen, og jeg har derfor valgt dette site som udgangspunktet for Januar måneds 30-dages udfordring, og indtil videre går det godt (1 day down, 29 to go).

Har du tidligere forsøgt dig med 30-day challenges eller lignende koncepter for at prøve at forbedre vaner eller lignende? Hvad er dine erfaringer? Har du forslag til metoder eller værktøjer du har haft success med i lignende situationer hører jeg meget gerne om det i kommentarerne nedenfor!