Dag 6 - botanisk Have

I følge alle vores kort skulle Sydney have en kæmpestor botanisk have, så vi besluttede os for at tage et kig på den. Det passede også fint sammen med at det var overskyet, så vi ville have mulighed for at være udenfor, men stadig hvile lidt i vores ømme skuldre. Som man kan forvente var det da også overskyet helt indtil vi nåede botanisk have, hvorefter solen brød frem.

Vi havde tidligere spottet at der gik en gratis bus, ja Sydney har et par gratis busser, ikke mange, men de findes hvis man leder lidt, fra hovedbanegården, til Circular Quay ved Operahuset. Vi valgte derfor at starte med at kigge lidt nærmere på operahuset inden vi gik ind i botanisk have.

[caption id="Operahuset tæt på." align="center" width="420" caption="Operahuset tæt på."]Operahuset tæt på.[/caption]

Som ventet var den botaniske have stor, vi havde dog lidt undervurderet præcis hvor stor, men det viste sig at man hurtigt ville kunne bruge flere dage herude, og sikker stadig ikke have set det hele, så vi valgte at gå lidt rundt, og bare se lidt af hvad vi nu mødte på vejen. Der var mange sjove træer og buske.

[caption id="Ulrik og Christian fotograferer fugle" align="center" width="420" caption="Det er ikke kun botanikken der er interessant i botanisk have."]Ulrik og Christian fotograferer fugle[/caption]

En anden ting der overraskede ved haven var dyrene, de fleste af fuglene lignede dem man ser i de fleste parker i byen, men det var ikke alle dyrene vi havde ventet at se frit fremme i dagslys.

[caption id="flagermus" align="center" width="420" caption="Nogle af de lidt mere overraskende beboere i botanisk have. Store flagermus."]flagermus[/caption]

I følge vores hostels kalender skulle der om aftenen være "Free BBQ", det lød jo interessant, så vi snakkede med receptionisterne som bekræftede at man bare skulle møde op, så klarede de resten. Som så ofte før, når noget lyder for godt til at være sandt... Free BBQ betød i dette tilfælde en pølse af udefinerbart ophav, vi gætter på lam men er ikke sikre, pakket i et stykke helt hvidt toastbrød, med stegte løg, og alt hvad hjertet begærer, af ketchup og eddike. Ulrik nåede dog at pointere at løgene var fine.

Det skuffende måltid var selvsagt ikke nok til tre store drenge der havde været på vandretur, så vi måtte skynde os ned og købe ind, så vi kunne når at lave mad, inden køkkenet lukkede kl 22. Det lykkedes os at være færdige 10 min før, så vi forventede at vi i det mindste kunne få lov til at spise maden. Ca. kl 10 kom en af receptionisterne op og lukkede døren til køkkenet, og sagde at det var lukketid, men at vi gerne måtte sidde lidt og spise færdig. Dette var der åbenbart ikke så bred enighed om, og 2 min efter stod dørmanden nede fra baren, og smed os ud. I det mindste slap vi da for at vaske op efter os selv.

[caption id="flagermus" align="center" width="420" caption="Flere flagermus, der var mange."]flagermus[/caption]