Dag 7 - Sandheden set fra pubbens vindue

I dag var temperaturen helt oppe og vende omkring 40 grader, måske endda lidt over på nogle tidspunker af dagen. Det var derfor svært at tage sig sammen til at lave noget udendørs, da man hurtigt blev døsig. Jeg valgte derfor at starte dagen på UTS med at få lavet lidt arbejde.
På bloggen betyder det at kommentarfunktionen nederst i indlæggene nu burde virke, ihvertfald i teorien. Man bør derfor kunne kommentere de enkelte indlæg.
Desuden begyndte jeg lige så stille at lede efter et mere permanent værelse at flytte ind på.

Da det var fredag valgte jeg at bruge noget af eftermiddagen/aftenen på at forske lidt i hvordan australiere starter deres weekend. Da mange australiere er glade for øl, indebar dette selvfølgelig også noget pubbesøg. Jeg oplevede derfor ikke så mange nye ting denne dag, man jeg lagde dog mærke til forskellige sjove ting i løbet af aftenen.

Mang pubs har udover øl og drikkevarer også mad. Jeg ville dog overveje min beslutning en ekstra gang hvis jeg stod i baren og skulle til at bestille aftensmad, hvis jeg så halvdelen af barpersonalet stå for enden af baren og spise take-away fra naboen.

Jeg var også en tur igennem Hyde Park efter mørkets frembrud. På trods af at australierne er glade for at gøre opmærksom på deres forbud mod at drikke på offentlige steder, valgte mange unge alligevel at samle sig i grupper i parkerne og starte weekenden med alkohol her. På nogle punkter er vi åbenbart ikke så forskellige.

Ud over unge mennesker med sprut mødte jeg også nogle af de samme flagermus som vi mødte i botanisk have dagen i forvejen, Jeanne siger det er frugtflagermus, hun har sikkert ret. Det var lidt sjovt at se hvordan de fløj frit omkring i byens parker for at lede efter føde. Hvis en flagermus med et vingefang på 20-30 cm fløj rundt i en park i Danmark ville folk nok ikke tage det nær så roligt.

Da Sydney som bekendt er en storby er der selvsag mange mennesker på gaden, ikke mindst i weekenden når folk skal fejre at de endelig kan have deres tømmermænd i fred fra chefen næste morgen. Det kan til tider virke lidt stressende med den enorme mængde mennesker på gaden, blandet med massevis af biler der blinker og dytter på alle veje og gader. Dette forhindrede dog ikke stemningen i at være fantastisk hyggeligt. Folk morede sig, og det var tydeligt at langt de fleste var ude for at hygge sig og have det sjovt. Det kom bl.a. til udtryk ved et par der valgte at danse over et fodgængerfelt. Jeg smilte en ekstra gang.

I Danmark vil de færreste nok omtale det faste klientel på pubberne som høflige mennesker. I Australien har man dog et helt andet forhold til høflighed og høflighedsfraser. F.eks. er det ikke sjældent at høre folk råbe "Thank you" til buschaufføren når de hopper af bussen, og selv dem der lignede fast inventar på pubberne oplevede jeg sige "please" og "thank you" til bartenderne når de bestile, eller blev spurgt om de ville bestille. Den slags høres sjældent på danske værtshuse!