Dag 9 - Happy Chinese New Year

Endnu engang var vi ved at have opbrugt vores ophold på Wake Up hostel. Da vi efterhånden havde været her længe mente vi dog at det var ved at være på tide at prøve noget nyt, så vi kiggede lidt rundt på hvad der ellers var af muligheder. Vi fandt et sted i King's Cross området, som er et område vi havde hørt godt om, og vi valgte at tage en tur ud forbi og kigge på stedet.

Normalt er australiere ret opfindsomme når det kommer til navne. Det er bl.a. meget glade for ordspil, såsom "Key Assets - Real Estates". Samme opfindsomhed var dog ikke at finde ved vores mulige nye hjem. Da vi ankom til det store lyserøde hus kiggede vi på hinanden og sagde, "Ja, Pink House, hvad skulle det ellers være?".

Det var netop det, et stort lyserødt hus. Desuden var det gammelt og faldefærdigt både udvendigt og indvendingt, og standarden var tydeligt lavere end på det sted vi kom fra.

Efter at have inspiceret vores potentielle nye hjem tog vi tilbage til centrum for endnu engang at lege turister. I dag valgte vi at prøve at se byen lidt for oven, ved at tage en tur rundt i centrum, i byens højbane, monorail.

[caption id="Sydney's monorail" align="center" width="420" caption="Sydney's monorail"]Sydney's monorail[/caption]


Det er en ret kort tur rundt, så vi valgte at køre den et par gange, nu havde vi jo betalt.
Desuden fik jeg i dag første mailsvar vedr. min boligjagt. Det rum jeg havde spurgt til var stadig ledigt... fra midten af Marts. Det er selvfølgelig bedre end ingenting, men jeg havde nu håbet på ikke at skulle vente en hel måned, så jagten måtte fortsætte.

Om aftenen valgte vi at spise hjemme på Wake Up, eftersom vi potentielt havde sidste dag på stedet, igen. Christian og jeg stod og svingede kødgryder, eller, wok, da en tydeligt imponeret hollandsk pige ved gasblusset overfor os "Wow, I havn't seen any guys really cooking in all of my travelling, I'm impressed!" - bonuspoint til os.

Efter maden skulle vi tilbage på gaden, det er jo starten af februar og det ved vi jo allesammen hvad betyder. HAPPY NEW YEAR! Denne gang på kinesisk. Hvis der er noget kineserne er gode til, ud over at tilberede blækspruttearme, så er det at holde parader og fyre fyrværkeri af, dog ikke samtidig af en eller anden grund.

Den kinesiske nytårsfejring bestod af en kæmpe parade med alskens udklædninger, ilddansere og selvfølgelig, drager. Selv de kinesiske TV-stationer var på gaden, og Christian fik lov til at sige "Godt Nytår" til hele den kinesiske befolkning bosiddende i Australien, sådan, 3 seconds of fame!

[caption id="Selvom det er kaninens år glemmer kineserne ikke de 11(?) andre årsdyr." align="center" width="420" caption="Selvom det er kaninens år glemmer kineserne ikke de 11(?) andre årsdyr."]Selvom det er kaninens år glemmer kineserne ikke de 11(?) andre årsdyr.[/caption]

[caption id="Ingen kinesisk parade uden drager." align="center" width="420" caption="Ingen kinesisk parade uden drager."]Ingen kinesisk parade uden drager.[/caption]

Hele fejringen blev afsluttet med et kæmpe brag af et nytårsfyrværkeri, især det enorme afslutningsknald imponerede. HAPPY CHINESE NEW YEAR!