WordCamp Danmark 2011 - WordPress cases!

Som nævnt i går, da jeg omtalte WordCamp 2011 - dag 2, var det sidste foredrag på WordCamp andendagen, en række små præsentationer af forskellige deltageres egne WordPress projekter.

Tovholder for præsentationerne var Kåre Mulvad fra dejliglama.dk, som desuden lagde ud med et af arrangementets mest interessante foredrag. Kåre arbejde i dejliglama.dk med professionel udvikling af WordPress sites. Han fremviste en lang række projekter han har arbejdet på i tidens løb, og fortalte lidt om hvordan han havde udnyttet mulighederne i WordPress til at nå frem til en løsning. Theis' udgangspunkt var hvad han beskrev to vinkler til webudvikling:

  • Nørder vi med sitet, for at få lov til at lave koden?
  • Nørder vi med koden for at få lov til at lave sitet?
Hans pointe her var at han var tilhænger af en pragmatisk tilgang hvor fokus var et site med den funktionalitet kunden skulle bruge, og ikke tilføje funktionalitet for funktionalitetens skyld. De vigtigste ting jeg fik med fra foredraget til videre brug var en række anbefalinger til plugins, som Kåre havde gode erfaringer med. Han anbefalede desuden WPMU dev, som et godt sted at købe plugins, og bogen Digging Into WordPress. Desuden ville han gerne slå et slag for brugen af Google Fonts, hvis man vil bruge specielle fonts på sine sites. Kåres noter kan findes på .

Efter Kåres foredrag kom en række af de andre deltagere, som tidligere nævnt, på banen med en række af deres egne WordPress projekter. Først var det Lisa Risager der viste to projekter, med hvert sit fokus. I det første projekt vist Lisa hvordan man kan bruge jQuery Masonry til at lave et tile-baseret plugin på StrikOgKod.dk. I det andet projekt brugte hun WordPress indlæggenes featured images, til designet på Trashaid.

Efter Linda valgte Kåre lidt for sjov at vise et Theis' projekt Theis.pro, som er et lille site Theis havde siddet og strikket sammen på en times tid i løbet af dagen.

Anden person på banen var Helge Larsen. Han har lavet et WordPress plugin, hvor man via shortcodes kan håndtere sin database fra WordPress' front-end.

Tredje person var Ask Hybel som åbenbart står bag et projekt jeg har fulgt et stykke tid, netop blågårdsgade.dk. Asks udgangspunkt er at han ikke er programmør, men havde en række idéer til hvad hans site skulle kunne, nogle tanker han har ført ud i livet vha. en række plugins, samt kode han har tyvstjålet fra forskellige steder på internettet. Ask så nærmere WordPress som en ramme der kunne underbygge hans projekt, i stedet for at se WordPress som selve projektet. Jeg kan godt lide Asks idé om at kaste sig ud i tingene, og forkorte afstanden fra tanke og til handling. Det er selvfølgelig ikke den rigtige strategi på alle projekter, men der er alt for mange projekter der aldrig bliver til andet end pæne ord, pga. manglende action. Ud over de tekniske overvejelser fortalte Ask hvordan han fokuserede på at udlicitere så meget af arbejdet som muligt, både ved at få butiksejere og brugere af gaden til at bidrage indhold, men også ved at lave en række mashups med data fra forskellige steder på nettet.

Fjerde person var Linda Kristiansen der viste en håndfuld sites. Ligesom Ask var Linda glad for WordPress da hun kan bruge det nærmest som et byggesæt, hvor hun med minimal kontakt med den bagvedliggende teknik, nærmest kan trække-og-slippe byggekloder op i en bunke, til et fungerende site. Hun viste sit site Radikale.nu, der vha. FeedWordPress fungerer som en feed aggregator for en række forskellige radikale politikeres blogs. To af Lindas hjertebørn var accessability og usability, og hendes præsentation af et endnu ikke offentliggjort site til blinde og svagtsynede startede en spændende debat om usability i WordPress.

Arrangementets sidste præsentation blev forestået af Knut Nägele der præsenterede hans projekt herald.dk som er en feed aggregator der samler nyheder fra en række danske nyhedssites.