Koala med Karma til fest

Så er det endnu engang ved at være tid. Det er nu ved at være ½ år siden sidste version af Ubuntu, navnlig Jaunty Jackalope, blev udgivet, det betyder at det er ved at være tid til den nye version. Denne gang er der tale om Ubuntu 9.10, aka. Karmic Koala. Karmic Koala er stadig på et pre-release stadie, og der er selvsagt mange fejl i endnu. Der bliver derfor arbejdet hårdt på at teste programmet, der i skrivende stund er at finde i en beta udgave. Da der er tale om en beta er det selvfølgelig ikke noget man skal hente og installere på en vigtig produktionsmaskine man er afhængig af til daglig, da der ofte vil være fejl og show-stoppers i større og mindre omfang. Hvis man vil have en version der er brugbar til hverdagsbrug skal man i stedet vente til d. 29. Oktober (når den smarte tæller øverst i indlægget når 0) hvor den endelige version udkommer. Udover et nyt smart navn, og et højere versionsnummer er der selvfølgelig også kommet en række nye ting i forhold til tidligere versioner af Ubuntu, her i blandt kan nævnes:
  • ext4-filsystemet er blevet standard
  • Forbedret boot-oplevelse i form af bl.a. ny splash-screen og indførelse af GRUB 2
  • Tilføj/fjern-programmer er udskiftet med det nye Software Center
  • UbuntuOne der bl.a. kan tilbyde gratis online backup af op til 2GB data

Hos Ubuntudanmark holder vi selvfølgelig som sædvanlig et release party. Denne gang er planen at komme mere ud til 'almindelige mennesker', og der vil generelt være et mindre teknisk fokus end de sidste par release parties. Dette vil vi opnå ved at stille op i shoppingcentret Bruun's Galleri i Århus. Her vil vi stå og dele CD'er ud, og lave demonstrationer af Ubuntu og diverse af de medfølgende programmer, lørdag d. 14 November 2009, fra kl 11 til kl 16. Udover at gøgle i centret leder vi efter nogle lokaler vi kan bruge om eftermiddagen, hvor vi håber på at kunne holde nogle mindre foredrag, lidt mere á la vores Intrepid Ibex release party i København for et år siden, så der vil garanteret også være lige af det nørdede her om eftermiddagen. Vi ved dog som sagt ikke helt hvor dette skal foregå endnu, men mere information vil følge.

Banneret er lavet af Andrew Higginson. Der er pt. stillet 2 countdown banners og et still-image til rådighed, inkl. koder til at indsætte dem på din egen hjemmeside.