Mærkbar positiv omtale aka. Gratis software til alle

Gratis programmer er legende lette.
Sådan indledes en artikel i Ekstra Bladet's KUP! tillæg i lørdags. Artiklen handler om det gratis Open Source operativsystem Ubuntu. Artiklen er baseret på et interview med Christian Arvai, omkring hans egne meget positive erfaringer med Ubuntu, og kommer bl.a. ind på de fordele Christian har oplevet, som udover prisen i sig selv, også omfatter muligheden for at køre det på selv gamle maskiner, disse ting tilsammen giver hans 3 børn adgang til hver deres maskine, uden at det skal koste familien hele deres indkomst, og uden at gå på kompromis med hvad de kan lave. Artiklen nævner bl.a. den "Guide til installation af Pixelinespil" som Christian har skrevet på ubuntudanmark.dk som er en officielt forening for danske Ubuntubrugere. Derudover bragte Ekstra Bladet endnu en artikel, om gratisprogrammer generelt. Her nævnes bl.a. den gratis kontorpakke Open Office og The Gimp, som er et gratis billedbehandlingsprogram. Der nævnes også gratisprogrammer der ikke er Open Source, fx det gratis antivirusprogram AVG. Ekstra Bladet har foretaget nogle beregninger, og kommer frem til en besparelse på 5500kr hvis man udskifter sine betalingsprogrammer som Windows, Microsoft Office samt et betalt antivirusprogram, med de gratis alternativet. Om beregningerne holde stik skal jeg ikke kunne sige, men det burde give stof til eftertanke, da der er tale om mange penge, især set i forhold til at nogle af beløbene er årlige licensomkostninger, og altså ikke engang engangsudgifter. Der kan altså være rigtig mange penge at spare i længden. Men tilbage til det egentlige emne. Jeg er selv medlem af ubuntudanmark.dk - Foreningen for danske Ubuntubrugere, og jeg prøver bl.a. holde mig et overblik over alt hvad der foregår på forummet ved at have tilføjet forummets RSS-feed til min feed reader: Google Reader. Det har været tydeligt at mærke at antal forumindlæg er vokset kraftigt, jeg vil gætte på at det daglige antal nye indlæg er næsten fordoblet siden i lørdags. I følge forumadministrator og formand for ubuntudanmark.dk, Martin Pihl kan det også tydeligt aflæses af statistikken for ubuntudanmark.dk at artiklen har haft en positiv indvirkning på sidens besøgstal, som han skriver:
Mod de normale cirka 500 daglige besøgende, kunne vi søndag tage imod mere end 2.200 nysgerrige Ubuntu-interesserede.

Og det var skam ikke alle, der bare tog et kig på siden, og forsvandt igen. Mod de normale 3-4 daglige nye brugerregistreringer, lå vi søndag på hele 24 nye registrerede bruger!

Der er altså helt klart tale om positiv omtale, og det virker som om folk tager de gode råd til sig, og jeg håber at mange af dem vil hænge i, og få meget glæde af deres nye gratis software, ubuntudanmark.dk står ihvertfald klar til at hjælpe alle der får brug for det, og det gør ingen forskel at de ikke er medlemmer af foreningen! :-)