Spændende Wordpress plugins 2/2

For et stykke tid siden skrev jeg første indlæg i føljetonen Spændende Wordpress plugins hvor jeg skrev om de første to af de wordpressplugins jeg er glad for, samt en længere udredning om hvorfor. Dette er (regner jeg med) sidste afsnit, hvor jeg vil komme ind på et par mere eller mindre kendte plugins.

Første post: De mest interessante, og knap så kendte

  • Wordpress Automatic Upgrade
  • All in One SEO Pack

Andet post: De små nyttige

  • Google XML Sitemaps
  • ShareThis
  • WP Security Scan
  • Akismet

Google XML Sitemaps

En god måde at få besøgende på sin hjemmeside er fra søgemaskiner, men der kan være meget konkurrence på de "gode" søgeord, og søgemaskineoptimering er en hel videnskab i sig selv som jeg ikke vil komme ind på nu, men evt. i et senere indlæg. Det første skridt i retning af at blive fundet i søgemaskinerne er at gøre søgemaskinerne opmærksom på at din hjemmeside findes. De fleste søgemaskiner tilbyder diverse services der giver webmasters mulighed for at få deres sites inkluderet i søgemaskinernes index. Flere af de store søgemaskiner som Google og Yahoo! tilbyder en service hvor man kan uploade et sitemap og på den måde informere google om sin hjemmeside og alle undersider. Et sitemap er et specielt udformet XML-dokument der indeholder informationer om alle de undersider din hjemmeside indeholder. Dette giver søgemaskinerne bedre mulighed for at finde og indeksere alle dine sider, så de ved hvor de skal sende alle de besøgende hen :-) Det vil dog være et langsommeligt og kedeligt arbejde selv at skulle sidde og udforme dette sitemap, og chancen for at man husker at få det gjort er nok konstant dalende jo længere man har haft sin hjemmeside. Her kommer wordpress pluginet "Google XML Sitemaps" ind i billedet. Dette er simpelthen et plugin der i alt sin enkelthed sørger for at opdatere dit sitemap helt automatisk, i takt med at du skriver indlæg i din wordpress blog. På denne måde sikrer du at Google altid har relevant info om alle dine blogindlæg, så de er tilgængelige for alle de informationshungrende googlebrugere.

ShareThis

Bare det at få sin side på Google er dog ingen garanti for at få besøgende, der skal normalt mere arbejde til når ordet om din side skal spredes. Et andet interessant plugin der kan hjælpe med at sprede ordet om de interessante artikler eller blogindlæg du skriver på din hjemmeside er "ShareThis". ShareThis er et plugin der giver dine læsere hurtig og let adgang til at dele og stemme på dit blogindlæg på en række af de mange nyhedssider der findes rundt omkring, f.eks. Digg, Technorati eller del.icio.us, som alle er populære steder at dele og debattere interessante nyheder og blogindlæg man finder rundt omkring på nettet. Du kan selv udvælge de nyhedssider du gerne vil have med i din ShareThis-boks, og hvilken rækkefølge de skal ligge i, og du får på den måde mulighed for selv at bestemme hvilke sider du mener kunne være interessante i forhold til dit indhold.

WP Security Scan

Virus, orme, SQL-injections og Cross-site-scripting. Internettet er proppet med mere eller mindre forståelige sikkerhedstrusler som man skal være opmærksom på når man surfer rundt. Det er vigtigt at man sørge for at holde sin computer og sine programmer opdaterede og sikre, og det samme gælder dine onlineprogrammer. Hvis der er noget der er dårligt for dit omdømme online, er det en hjemmeside der deler virus ud til alle de besøgende, hvis det bliver opdaget kan du være sikker på at dine besøgende aldrig kommer igen. Internettet er et medie i hastig udvikling og "de onde" finder hele tiden på nye måder at skabe problemer for den almindelige bruger, og det gælder derfor om hele tiden at være opmærksom på hvad der sker på og omkring ens hjemmeside. Dette kan være svært da det som sagt går rigtig stærkt, og især hvis man ikke er så teknisk anlagt (eller mangler interessen) kan det være svært at følge med. Derfor er det rart at der er hjælp at hente. "WP Security Scan" er en lille hjælper der gør opmærksom på sikkerhedsaspekter der kan være værd at tænke over, og giver forslag til ændringer der kan gøre systemet mere sikkert. Det handler bl.a. om at informere om nye wordpressversioner der bliver tilgængelige (irrelevant hvis du bruger Wordpress Automatic Upgrade som jeg omtalte i første halvdel af serien), samt at komme med foreslag til sikkerhedsforbedringer, som at skjule hvilken Wordpressversion du kører med, dette kan gøre det sværere for potentielle angribere at gætte hvilke kendte sikkerhedshuller din wordpressinstallation er ramt af, og på den måde hjælpe med at holde dem på afstand.