TV kanaler benytter bittorrent.

I sidste uge kunne Version2 berette at Norsk TV distribueres som torrents, i en artikel der belyser nogle skandinaviske TV-kanalers forskellige tilgang til online TV. Den norske TV-kanal NRK har simpelthen valgt at distribuere sine HD-udsendelser via bittorrent-protokollen, bl.a. for at spare båndbredde. Som der skrives i artiklen:

"Det drejer sig om måske 5 gigabyte data for en udsendelse, og det ville koste dem cirka fem kroner pr. seer, hvis de selv skulle streame det. Men i stedet lader de folk selv betale for internetkapaciteten og kan bruge deres penge på at producere godt indhold."
Jeg ser meget potentiale gratis tilgang til alt det materiale DR producerer, og når man tænker på den grotesk høje licens vi betaler i Danmark, synes jeg faktisk at det nærmer sig tyveri at begrænse adgangen til materialet, så dem der har betalt for det, ikke kan få adgang til det. Dog har DR med deres såkaldte Pirat TV i det mindste valgt at gøre en smule af deres materiale tilgængeligt. Jeg håber på at dette bliver en klar tendens som vi vil se mere af i fremtiden, og at vi af den vej vil få udbredt mere kultur til folk, i stedet for at gemme det væk i kældere rundt omkring i landet.