WordPress Danmark - Hvad så nu?

WordCamp er som jeg har nævnt før på bloggen, vel overstået. Så nu må det være på tide at komme tilbage i den samme gamle rille, og lade WordPress være WordPress.. eller hvad?

Man kunne også vælge noget andet. Efter søndagens WordCamp var vi en gruppe mennesker der satte os ned, for at prøve at danne os et overblik over hvor WordPress Danmark står i dag, og hvor vi gerne ser det bevæge sig hen af i fremtiden. Det blev til en række foreløbige mål, de har allesammen hjemmesiden som udgangspunkt, men forhåbentlig kan den øgede aktivitet skabe noget opmærksomhed omkring projektet, der så senere kan brede sig til flere kanaler.

Hovedpunkterne for WordPress DK hjemmesiden var:

  • Siden med bureauer skal erstattes, eller med enkeltpersoner der arbejder professionelt med WordPress, så det bliver lettere at finde folk med de rigtige kompetencer.
  • Gæstebloggere - For at skabe mere liv på hjemmesiden, skal det gøres lettere for folk med noget på hjerte, at få lov til at udgive gæsteblogindlæg på wp-danmark.dk
  • WordPress Planet - Der er mange danskere der allerede blogger på dansk om WordPress på deres egne blogs. De skal have mulighed for at tilmelde deres blogfeed til en feed aggregator, der samle danske blogindlæg om WordPress et fælles sted
  • Danske oversættelser af plugins - Det skal være lettere for folk at finde WordPress plugins der er oversat til dansk, samt at hjælpe med at oversætte plugins.
  • ShowCases - WordPress kan stort set alt hvad du skal bruge, og det kan se godt ud mens det gør det. Der skal samles nogle gode eksempler på hvorfor WordPress ikke længere bare er blogging software.
  • Accessibility var et populært emne under hele WordCamp. Da så mange af deltagerne mente at det var så vigtigt, og at det bestemt er muligt at opnå med WordPress, synes jeg bare det er med at komme i gang og få det bevist. Det er jo ingen skam at fremstå som et godt eksempel :-)
  • Forummet virker pt. som den mest aktive del af sitet. Det er godt. Men det indeholder pt. et stort arkiv af gammelt materiale, noget nyt, noget outdated, noget glemt noget tabt, og noget der måske aldrig igen skal beskues af menneskeøjne. Vi skal finde ud af hvad vi gør med det forum. Er udviklingen gået så hurtigt at de gamle indlæg er outdated og bare kan smides væk, eller er der værdi i at få det struktureret, samlet og måske opdateret? og hvem skal i så fald gøre det?

Ja, der er nok at tage sig til, og der skulle være arbejde nok til alle, så hvis du har en interesse i et af ovenstående emner, eller har andre forslag til hvordan vi kan udbrede WordPress i Danmark, så hop forbi den nye smarte udviklingsblog, og giv dit input!

Jeg har selv meldt mig som tovholder på oversættelsesholdet, og jeg vil i et senere indlæg komme ind på hvad jeg har af idéer til emnet.